Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
Reseptit - Pääruoat
napostelu

Burrito

Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin. Täytä lihalla tai kasviksilla. Vinkki: kuorruta uunissa meheviksi.

pääruoat

Hirvipaisti

Hirvipaisti on arvokas riistaherkku. Hirvi on taatusti luonnonmukaista lihaa. Nauti metsiemme antia arvostaen.

pääruoat

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsat ovat saaneet täytteeksi maistuvaa jauhelihaseosta.

napostelu

Kana-pastasalaatti

Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen. Maistuu eväänä pitemmällä patikointireissulla tai kotona vaikka treenin jälkeen.

keitot

Borssikeitto

Borssikeitto tuo ripauksen venäläistä ruokakulttuuria omaan ruokapöytääsi. Nokare smetanaa annoksen päällä on keiton kruunu.

napostelu

Kasvispiirakka

Kasvispiirakka saa mehevää makua tomaatista, basilikasta ja fetasta. Nauti pikkuateriana salaatin kanssa!

pääruoat

Katkarapupasta

Katkarapupasta onnistuu mistä tahansa pastasta: farfalleista, spaghetista, penne-pastasta... Ripottele annoksen päälle parmesania!

pääruoat

Palapaisti

Klassinen palapaisti on mureaksi haudutettu pataruoka. Hauduta miedolla lämmöllä ajan kanssa, niin saat maukkaimman lopputuloksen.

pääruoat

Ruskea kastike

Ruskea kastike on lihapullien perinteinen kaveri. Sopii myös nakkikastikkeen pohjaksi!

pääruoat

Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Käytä paksupohjaista pataa ja anna ruoan valmistua hiljalleen liedellä.

pääruoat

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit paistuvat meheviksi paistin- tai lettupannulla. Jos haluat selvitä ruokahuollosta nopeammin, tee pihvit keitetyistä punajuurista ja perunoista.

pääruoat

Ratatouille

Ratatouille - tuttavallisemmin kasvispata maistuu pääruokana. Sopii erinomaisesti liha- ja kalaruoan lisäkkeenä.

pääruoat

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta. Mammia mia, mikä herkku! Valmista hitaasti hauduttamalla.

pääruoat

Karitsanpaisti

Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku. Paistoaika riippuu paistin koosta ja muodosta. Päätä itse, paistatko meheväksi vai täysin kypsäksi.

pääruoat

Pinaattirisotto

Pinaattirisotto syntyy helposti perusrisottopohjasta. Voit käyttää pinaatin tilalla myös vaikkapa lehtikaalia tai porkkanaa.

pääruoat

Kasvislasagne

Kasvislasagne tarvitsee varoituskyltin: "Maistuu myös lihasyöjille!" Hurjan mehevä herkku on helppo valmistaa.

pääruoat

Nyhtökaurawokki

Nyhtökaurawokki on niin hyvää, että vannoutuneemmatkin lihansyöjät antautuvat. Lisäksi ruoka valmistuu käden käänteessä.

napostelu

Nachopelti

Nachopelti on mättöjen mättö. Saat helposti vegeversion vaihtamalla jauhelihan nyhtökauraan.

pääruoat

Lasagne

Lasagnen kotimaa on Italia, mutta kyllä se syntyy myös suomalaisessa kotikeittiössä. Buon appetito!

napostelu

Cannellonit

Cannellonit ovat Italian lahja maailmalle. Vinkki: Täytä mielihalujesi mukaan jauhelihalla, soijarouheella tai tonnikalalla!

pääruoat

Kanavartaat

Kanavartaat valmistat nopeasti joko uunissa tai grillissä. Lisää vartaisiin vihanneksia makusi mukaan.

pääruoat

Pinaattimunakas

Pinaattimunakas saa mehevän pinnan uunissa. Pistä grillivastus päälle, tujauta päälle cayennepippuria ja pistä uuniin!

pääruoat

Kantarellikastike

Kantarellikastike on loppukesän upea sesonkiherkku, jonka teet myös pakastesienistä. Kokeile lohifileen tai pihvien kaverina.

pääruoat

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisen keittiön kotiruokaklassikko. Tarjoa etikkapunajuurien ja herkkukurkkujen kanssa.

pääruoat

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on aina listojen kärjessä suomalaisten suosikkiruoista. Tällä helpolla ohjeella onnistuu vasta-alkajakin!

pääruoat

Moussaka

Moussaka tuo kreikkalaiset, vahvat maut suomalaiseen ruokapöytään.

napostelu

Sipulipiiras

Sipulipiiras on tuhti välipala. Nauti pikkuateriana salaatin kera tai ota take away -evääksi luontoretkelle.

pääruoat

Lindströmin pihvit

Klassiset Lindströmin pihvit saavat vahvan värinsä punajuuresta. Voi mitä herkkua kertakaikkiaan!

pääruoat

Lehtikaalirisotto

Lehtikaalirisotto on rapsakka perusruoka. Tätä ohjetta voit varioida ja lisätä sekaan vaikkapa pinaattia tai erilaisia siemeniä.

keitot

Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto on metsän antimia pullollaan. Valmista keitto itsekerätyistä tai kaupasta ostetuista sienistä.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»