Reseptit
Lehtikaalirisotto
Lehtikaalirisotto on rapsakka perusruoka. Tätä ohjetta voit varioida ja lisätä sekaan vaikkapa pinaattia tai erilaisia siemeniä.

45 minKattilallinen, 4 hlölle
Ainekset
- 2salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 1 ½ dlvalkoviiniä, alkoholiton käy myös
- 1 lkasvislientä esim. kasvisliemikuutiosta
- 2 rklvoita
- 150 glehtikaalia
- 1 dlparmesan-raastetta
- 1 tlrouhittua mustapippuria
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää sekaan riisit ja kuullottele pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
- Lisää riisiin kuumaa kasvislientä vähitellen. Lisää uutta nestettä vasta kun, edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsää. Katso kypsymisaika pakkauksesta.
- Poista lehtikaalista ruodit ja silppua ne. Kuullota pannulla voissa muutama minuutti.
- Sekoita kypsän risoton joukkoon lehtikaalit, voita ja raastettua parmesania. Rouhi sekaan mustapippuria. Voit myös lisätä lehtikaalit ja parmesanin riisin päälle tarjoiluvaiheessa.
Katso myös





