Suomi24:n säännöt

Suomi24-palveluissa ei saa

 • Rikkoa Suomen lakia
 • Esittää rasistista tai muille vahingollista materiaalia
 • Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
 • Esittää väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia
 • Esittää pornografista sisältöä, lukuunottamatta K18-osioita
 • Tarjota tai tiedustella seksipalveluita
 • Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki
 • Massapostittaa viestejä useille eri palstoille
 • Esittää asiatonta sisältöä muista käyttäjistä tai uhkailla muita käyttäjiä
 • Esiintyä toisena käyttäjänä
 • Antaa vääriä tietoja käyttäjätunnuksen tietoihin
 • Julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Ei koske osto- ja myynti-ilmoituksia sekä tutkimusaineiston keruuta keskusteluista.
 • Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista
 • Markkinoida tai mainostaa tuotteita tai palveluita ilman Suomi24:n lupaa
 • Käyttää palvelun sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin ilman Suomi24:n lupaa
 • Pyytää rahaa tai lahjoitusta
 • Esittää haittaohjelmia tai viruksia sisältävää materiaalia

Säännöt kuvien lisäämiseen

 • Sinulla täytyy olla kuvan tekijänoikeudet tai tekijänoikeuden haltijan lupa käyttää kuvaa
 • Kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla lupa kuvan julkaisemiseen
 • Treffiprofiilin profiilikuvan on oltava kasvoista tunnistettava omakuva

Suomi24 käyttäjätunnus ja nimimerkki

 • Käyttäjätunnus toimii julkisena nimimerkkinäsi Suomi24-palveluissa
 • Sallittu pituus on 3-24 merkkiä
 • Sallittuja merkkejä ovat: kirjaimet (a-ö), numerot (0-9), - (viiva), _ (alaviiva) ja . (piste)
 • Ensimmäisen merkin pitää olla kirjain tai numero
 • Käyttäjtunnus ei voi päättyä pisteeseen (.)
 • Käyttäjätunnus ei voi sisältää välilyöntejä
 • Tunnus ei saa sisältää laitonta tai loukkaavaa materiaalia

Suomi24 salasana

Salasanassa on oltava vähintään 8 merkkiä ja sen tulee sisältää sekä kirjaimia että numeroita

Palvelun kielet

Suomi24:n viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi.

Muuta

Yli 6 kuukautta käyttämättä olleet Suomi24-käyttäjätunnukset voidaan poistaa ylläpidon toimesta.

Jos käyttäjä rikkoo Suomi24-palvelun sääntöjä, voi ylläpito puuttua tilanteeseen. Keinoja ovat esimerkiksi kirjoituseston eli bannin asettaminen sekä nimimerkin estäminen tai poistaminen. Käyttäjien tuottama sisältö Suomi24-palveluihin säilyy arkistoissa voimassaolevan lainsäädännön mukaan.

Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lainsäädännön mukaisesti luovuttaa käyttäjien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetusta sisällöstä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisten saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

Tutustu myös Suomi24 palveluiden käyttöehtoihin ja rekisteriselosteeseen.

Erityiset käytännöt Keskusteluissa

Suomi24 tarjoaa maksuttoman kanavan julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Jotta keskustelupalstojen ilmapiiri säilyisi miellyttävänä ja kaikille sopivana, on kaikkien kirjoittajien noudatettava palstoja koskevia sääntöjä. Muistathan, että olet vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki. Keskustelujen ikäraja seksipalstoilla on 18 vuotta.

Jos huomaat keskustelupalstoilla asiatonta sisältöä, ilmoita siitä aina ylläpidolle. Jokaisen viestin alapuolella on ILMIANNA-linkki, josta avautuvan lomakkeen avulla voit välittää viestin ylläpidolle. Kirjoita lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi sekä perustelu, miksi haluat, että kyseinen viesti poistetaan.

Moderointi

Ilmoitukset asiattomista viesteistä menevät ylläpidon moderaattoreille. Käyttäjien ilmoitusten perusteella moderaattorit voivat poistaa viestejä oman harkintansa mukaan. Ilmoituksia käsitellään päivittäin, sekä arkisin että viikonloppuisin.

Jos käyttäjä on rikkonut keskustelujen sääntöjä toistuvasti, voidaan hänet bannata eli hänelle asetetaan kirjoitusesto, jolloin käyttäjältä suljetaan mahdollisuus julkaista sisältöä palvelussa. Bannaukset ovat aina määräaikaisia ja niiden pituus on tapauskohtainen. Bannauksella pyritään suojelemaan muita käyttäjiä häiriökäyttäytymiseltä sekä takaamaan rauha Suomi24-palveluissa.

Keskustelupalstojen kaikki viestit säilyvät arkistoissa. Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lakien mukaisesti luovuttaa viestien kirjoittajien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetuista viesteistä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisen saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

Erityiset käytännöt käyttäjäprofiileissa

Käyttäjäprofiilissasi voit kertoa itsestäsi muille käyttäjille. Käyttäjä on aina vastuussa omasta profiilistaan ja oman profiilinsa sisällöstä, ja häntä sitoo Suomen laki.

Erityiset käytännöt Chatissa

Suomi24 Chatissa voit käydä reaaliaikaista keskustelua ja viesteillä sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa. Jotta ilmapiiri chat-huoneissa säilyisi miellyttävänä, on kaikkien chattailijoiden nuodatettava palvelun sääntöjä. Jokainen chattailija on vastuussa omista kirjoituksistaan. Jokaista chattailijaa sitoo Suomen laki.

Suomi24 Chatin ikäraja on 16 vuotta. Vain 16 vuotta täyttänyt henkilö voi käyttää Suomi24:n chattia. Seksi-kategoriassa ikäraja on 18 vuotta. Tarvittaessa ylläpito voi estää alle 16-vuotiaan pääsyn chatiin. 16+-kategoria on tarkoitettu vain 16–21-vuotiaille käyttäjille. Luotsilla on oikeus poistaa ala- tai yläikäiset käyttäjät chatista. Luotsin tunnistat chatissa -merkistä.

Chatin netiketti

Suomi24 Chatissa on myös joukko käytössääntöjä. Säännöt ovat tärkeitä, jotta keskustelu muiden kanssa sujuisi leppoisasti ja hyvässä hengessä.

Älä täytä ruutua roskalla. Älä täytä keskusteluruutua kirjoittamalla samaa viestiä perä jälkeen. Älä myöskään käytä jatkuvasti isoja kirjaimia tai hymiöjonoja. Roskatekstin takia vanhat viestit katoavat ruudulta nopeammin.

Älä käytä asiatonta kieltä. Älä kiroile, solvaa tai herjaa muita nimimerkkejä tai luotseja. Käytä keskusteluissa vain asiallista kieltä. Kannattaa myös pitää mielessä, että kunnianloukkaus on rikos, joka voi johtaa polisiitutkintaan. Suomi24 tallentaa käydyt keskustelut ja voi käyttää niitä tarvittaessa todistusaineistona.

Älä huuda. Käytä isoja kirjaimia harkitusti, äläkä huuda jokaista puheenvuoroasi. Huutaminen tekee keskustelusta rauhatonta.

Älä anna henkilötietojasi. Älä koskaan kerro oikeaa nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi, sähköpostiosoitettasi, salasanojasi tai muita tärkeitä henkilötietoja julkisesti chatissa, jos joku utelee niitä sinulta. Chat ei ole turvallinen paikka tällaisten tietojen luovuttamiseen, eikä niitä kannata koskaan antaa edes sähköpostitse tuntemattomalle henkilölle. Jos joku utelee sinulta tällaisia tietoja, ole varuillasi ja lopeta tarvittaessa keskustelu kysyjän kanssa. Jos olet alaikäinen ja aikuinen ehdottaa seksiä tai tapaamista, lopeta heti keskustelu ja ilmoita asiasta luotsille.

Nettiseksiä vain yksityisesti ja aikuisten kesken. Nettiseksi on turvallista ja hyväksyttävää vain aikuisten keskuudessa, mutta se ei kiinnosta muita huoneessa olevia keskustelijoita. Jos kuitenkin haluat keskustella seksistä, tee se yksityisesti.

Jos huomaat chatissa asiattoman chattailijan, voit torjua hänet.

Voit ilmoittaa asiattomasta chattailijasta myös chat-huoneen vapaaehtoiselle valvojalle eli luotseille tai ylläpidolle. Chat-palvelussa toimivan luotsin tunnistaa nimimerkin edessä olevasta tähdestä.

Erityiset käytännöt Treffeissä

Suomi24 Treffit on seuranhakupalvelu, jossa käyttäjät voivat luoda oman profiilin, etsiä seuraa ja olla yhteydessä muihin käyttäjiin. Treffien käyttäjä on aina vastuussa omasta profiilistaan ja oman profiilinsa sisällöstä. Treffien käyttäjää sitoo Suomen laki. Suomi24 Treffien ikäraja on 16 vuotta.

Jos huomaat treffipalvelussa asiattoman profiilin, ilmoita siitä aina ylläpidolle. Jokaisen treffiprofiilin oikeassa ylälaidassa on Ilmianna häirikkö tai asiaton sisältö -linkki, josta avautuvan lomakkeen avulla voit välittää viestin ylläpidolle. Kirjoita lomakkeeseen perustelu sille, miksi kyseinen profiili on asiaton. Lähetä lomake painamalla Lähetä-painiketta. Kun lähetät lomakkeen, ylläpito saa tiedon asiattomasta profiilista ja se voidaan tarvittaessa poistaa Treffeistä. Asiattomaksi ilmoitettujen profiilien lisäksi ylläpidon moderaattorit voivat oman harkintansa mukaan tarkastaa myös muita palveluun luotuja treffiprofiileja.

Erityiset käytännöt Postissa

Sähköpostin käyttö edellyttää rekisteröitymistä Suomi24:n jäseneksi. Suomi24 Postin käyttäjä on aina vastuussa omasta sähköpostitilistään ja sen sisällöstä. Sähköpostin käyttäjää sitoo Suomen laki.

Suomi24 Postissa ei saa:

 • Käyttää sähköpostitiliä roskapostin lähettämiseen
 • Levittää tahallisesti viruksia, matoja tai muita haittaohjelmia
 • Lähettää, jakaa tai levittää laitonta materiaalia

Toistuvasta häiriköinnistä ja sähköpostin sääntöjen rikkomisesta seuraa sähköpostitilin sulkeminen.

HUOM! Suljettua sähköpostitiliä ei voida palauttaa aktiiviseen tilaan.