Suomi24:n säännöt

Suomi24-palveluissa ei saa

 • Rikkoa Suomen lakia
 • Esittää rasistista tai muille vahingollista materiaalia
 • Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
 • Esittää väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia
 • Esittää pornografista sisältöä, lukuunottamatta K18-osioita
 • Tarjota tai tiedustella seksipalveluita
 • Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki
 • Massapostittaa viestejä useille eri palstoille
 • Esittää asiatonta sisältöä muista käyttäjistä tai uhkailla muita käyttäjiä
 • Esiintyä toisena käyttäjänä
 • Antaa vääriä tietoja käyttäjätunnuksen tietoihin
 • Julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Ei koske osto- ja myynti-ilmoituksia sekä tutkimusaineiston keruuta keskusteluista.
 • Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista
 • Markkinoida tai mainostaa tuotteita tai palveluita ilman Suomi24:n lupaa
 • Käyttää palvelun sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin ilman Suomi24:n lupaa
 • Pyytää rahaa tai lahjoitusta
 • Esittää haittaohjelmia tai viruksia sisältävää materiaalia

Säännöt kuvien lisäämiseen

 • Sinulla täytyy olla kuvan tekijänoikeudet tai tekijänoikeuden haltijan lupa käyttää kuvaa
 • Kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla lupa kuvan julkaisemiseen
 • Treffit24-profiilin profiilikuvan tulee olla kasvokuva sinusta.

Suomi24 käyttäjätunnus ja nimimerkki

 • Käyttäjätunnus toimii julkisena nimimerkkinäsi Suomi24-palveluissa
 • Sallittu pituus on 3-24 merkkiä
 • Sallittuja merkkejä ovat: kirjaimet (a-ö), numerot (0-9), - (viiva), _ (alaviiva) ja . (piste)
 • Ensimmäisen merkin pitää olla kirjain tai numero
 • Käyttäjtunnus ei voi päättyä pisteeseen (.)
 • Käyttäjätunnus ei voi sisältää välilyöntejä
 • Tunnus ei saa sisältää laitonta tai loukkaavaa materiaalia

Suomi24 salasana

Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan (8) merkkiä ja sen tulee sisältää sekä kirjaimia että numeroita.

Palvelun kielet

Suomi24:n viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi.

Muuta

Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan (8) merkkiä ja sen tulee sisältää sekä kirjaimia että numeroita.

Jos käyttäjä rikkoo Suomi24-palvelun sääntöjä, voi ylläpito puuttua tilanteeseen. Keinoja ovat esimerkiksi kirjoituseston eli bannin asettaminen sekä nimimerkin estäminen tai poistaminen. Käyttäjien tuottama sisältö Suomi24-palveluihin säilyy arkistoissa voimassaolevan lainsäädännön mukaan.

Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lainsäädännön mukaisesti luovuttaa käyttäjien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetusta sisällöstä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisten saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

Tutustu myös Suomi24 palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteeseen.

Erityiset käytännöt Keskusteluissa

Suomi24 tarjoaa maksuttoman kanavan julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Jotta keskustelupalstojen ilmapiiri säilyisi miellyttävänä ja kaikille sopivana, on kaikkien kirjoittajien noudatettava palstoja koskevia sääntöjä. Muistathan, että jokainen kirjoittaja on itse vastuussa omien viestiensä sisällöstä. Kirjoittajia sitoo Suomen laki.

Jokaisella palstalla tulee keskustella palstan aihealueeseen liittyvistä asioista. Aiheeseen kuulumattomat aloitukset tai kommentit voidaan poistaa. Keskustelujen ikäraja seksipalstoilla on 18 vuotta.

Jos huomaat keskustelupalstoilla sääntöjen vastaista sisältöä, ilmoita siitä aina ylläpidolle.

 • Jos huomaat keskustelupalstoilla sääntöjen vastaista sisältöä, ilmoita siitä aina ylläpidolle.
 • Kommentteja voit ilmoittaa klikkaamalla viestien yhteydessä olevaa kolmea pistettä ja valitsemalla sen jälkeen ”Ilmoita”.

Valitse aukeavasta lomakkeesta oikea kategoria. Kysymysmerkistä saat lisätietoja. Jos mikään kategoria ei mielestäsi sovi, valitse ”Jokin muu, mikä?” ja anna lisätietoja.

Moderointi

Ilmoitukset asiattomista viesteistä menevät ylläpidon moderaattoreille. Käyttäjien ilmoitusten perusteella moderaattorit voivat poistaa viestejä Suomi24:n sääntöjen perusteella. Ilmoituksia käsitellään päivittäin.

Jos käyttäjä on rikkonut keskustelujen sääntöjä toistuvasti, voidaan hänet bannata eli hänelle asetetaan kirjoitusesto. Tällöin käyttäjältä suljetaan mahdollisuus julkaista sisältöä palvelussa. Bannaukset ovat aina määräaikaisia ja niiden pituus on tapauskohtainen. Bannauksella pyritään suojelemaan muita käyttäjiä häiriökäyttäytymiseltä sekä takaamaan rauha Suomi24-palveluissa.

Keskustelupalstojen kaikki viestit säilyvät arkistoissa. Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lakien mukaisesti luovuttaa viestien kirjoittajien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetuista viesteistä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisen saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

Erityiset käytännöt käyttäjäprofiileissa

Käyttäjäprofiilissasi voit kertoa itsestäsi muille käyttäjille. Käyttäjä on aina vastuussa omasta profiilistaan ja oman profiilinsa sisällöstä. Käyttäjää sitoo Suomen laki. Profiilin sisällön tulee olla Suomi24:n sääntöjen mukaista.

Erityiset käytännöt Chatissa

Suomi24 Chatissa voi käydä reaaliaikaista keskustelua ja viesteillä sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa. Jotta ilmapiiri chat-huoneissa säilyisi miellyttävänä, on kaikkien chattailijoiden noudatettava palvelun sääntöjä. Jokainen chattailija on vastuussa omista kirjoituksistaan. Jokaista sitoo Suomen laki.

Suomi24 Chatin ikäraja on 16 vuotta. Vain 16 vuotta täyttänyt henkilö voi käyttää Suomi24:n chattia. Seksi-kategoriassa ikäraja on 18 vuotta. Tarvittaessa ylläpito voi estää alle 16-vuotiaan pääsyn chatiin. 16+-kategoria on tarkoitettu vain 16–21-vuotiaille käyttäjille.

Chatissa järjestystä valvovat vapaaehtoiset valvojat eli luotsit. Heidät tunnistaa käyttäjätunnuksen yhteydessä olevasta tähden kuvasta. Luotseilla on oikeus poistaa ala- tai yläikäiset käyttäjät chat-huoneista.

Chatin netiketti

Suomi24 Chatissa on sääntöjen lisäksi voimassa myös joukko käytössääntöjä. Säännöt ovat tärkeitä, jotta keskustelu muiden kanssa sujuisi leppoisasti ja hyvässä hengessä.

Älä täytä ruutua roskalla. Älä täytä keskusteluruutua kirjoittamalla samaa viestiä peräjälkeen. Älä myöskään käytä jatkuvasti isoja kirjaimia tai hymiöjonoja. Roskatekstin takia vanhat viestit katoavat ruudulta nopeammin.

Älä käytä asiatonta kieltä. Älä kiroile, solvaa tai herjaa muita nimimerkkejä tai luotseja. Käytä keskusteluissa vain asiallista kieltä.

Älä huuda. Käytä pelkkiä isoja kirjaimia harkitusti, äläkä huuda jokaista puheenvuoroasi. Huutaminen tekee keskustelusta rauhatonta.

Älä anna henkilötietojasi. Älä koskaan kerro oikeaa nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi, sähköpostiosoitettasi, salasanojasi tai muita tärkeitä henkilötietoja julkisesti chatissa, jos joku utelee niitä sinulta. Chat ei ole turvallinen paikka tällaisten tietojen luovuttamiseen, eikä niitä kannata koskaan antaa edes sähköpostitse tuntemattomalle henkilölle. Jos joku utelee sinulta tällaisia tietoja, ole varuillasi ja lopeta tarvittaessa keskustelu kysyjän kanssa. Jos olet alaikäinen ja aikuinen ehdottaa seksiä tai tapaamista, lopeta heti keskustelu ja ilmoita asiasta luotsille.

Nettiseksiä vain yksityisesti ja aikuisten kesken. Nettiseksi on turvallista ja hyväksyttävää vain aikuisten keskuudessa, mutta se ei kiinnosta muita huoneessa olevia keskustelijoita. Jos kuitenkin haluat keskustella seksistä, tee se yksityisesti.

Jos huomaat chatissa asiattoman chattailijan, voit torjua hänet.

Voit ilmoittaa asiattomasta chattailijasta myös chat-huoneen vapaaehtoiselle luotseille tai ylläpidolle palautelomakkeella. Chat-palvelussa toimivan luotsin tunnistaa käyttäjätunnuksen yhteydessä olevasta tähden kuvasta.

Erityiset käytännöt Treffeissä

Treffit24 on seuranhakupalvelu, jossa käyttäjät voivat luoda oman profiilin, etsiä seuraa ja olla yhteydessä muihin käyttäjiin. Treffit24:n käyttäjä on aina vastuussa omasta profiilistaan ja oman profiilinsa sisällöstä. Treffit24:n käyttäjää sitoo Suomen laki. Treffit24:n ikäraja on 16 vuotta.

Jos huomaat treffipalvelussa asiattoman profiilin, ilmoita siitä aina ylläpidolle. Jokaisen treffiprofiilin oikeassa ylälaidassa on kolme pistettä, joita klikkaamalla löytyy Ilmianna-linkki (lipun kuva). Siitä avautuvan lomakkeen avulla voit välittää viestin ylläpidolle. Kirjoita lomakkeeseen perustelu sille, miksi kyseinen profiili on asiaton. Lähetä lomake painamalla Lähetä-painiketta. Kun lähetät lomakkeen, ylläpito saa tiedon asiattomasta profiilista ja se voidaan tarvittaessa poistaa Treffit24:stä. Asiattomaksi ilmoitettujen profiilien lisäksi moderaattorit voivat oman harkintansa mukaan tarkastaa myös muita palveluun luotuja treffiprofiileja.