Suomi24 Keskustelun ohjeet

Mikä on Suomi24 Keskustelu?

Suomi24 Keskustelu on kaikille avoin keskustelupalvelu. Palvelu on maksuton kanava julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Suomi24 Keskusteluissa sana on vapaa ja kirjoitteluun voi osallistua joko omalla nimellä, nimimerkillä tai anonyymisti. Seksi-aihealueella keskustelijoiden ikäraja on 18 vuotta. Nuoret-kategoria puolestaan on tarkoitettu nuorille käyttäjille.

Navigointi

Suomi24 Keskustelut on jaoteltu aihealueisiin. Aihealueet jakautuvat edelleen pienempiin aihealueisiin. Listauksen keskustelujen aihealueista löydät etusivun vasemmasta laidasta ja mitä muita keskustelupalstoja aiheeseen liittyy.

Keskustelun aloittaminen

Voit kirjoittaa uuden viestin palstalle Aloita uusi keskustelu -painikkeen avulla.

Valitse ensin palsta, jolle haluat viestin julkaista. Kentässä on oletuksena se aihealue, jossa viestin kirjoittamisen aloitit.

Otsikoi viestisi mahdollisimman ytimekkäästi ja viestin sisältöä kuvaavalla tavalla. Hyvä otsikko takaa sen, että viestisi luetaan ja saat vastauksia.

Viestin sisällön sallittu pituus on 5 000 merkkiä. Noudata kirjoittaessasi palvelun sääntöjä. Muistathan, että olet vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä. Sääntöjen vastaiset viestit poistetaan.

Keskustelujen haku

Voit etsiä keskusteluviestejä erilaisilla hakusanoilla

Keskustelun jokaisen sivun oikeassa yläkulmassa on hakukenttä. Kirjoita kenttään sana tai sanoja, joita haluat keskusteluista etsiä.

Suorita haku painamalla suurennuslasi-ikonia. Kun olet suorittanut haun, saat tulokseksi listan viesteistä, jossa hakemasi sana esiintyy. Hakusana voi esiintyä monissa eri yhteyksissä monella eri palstalla. Klikkaamalla hakutulosta pääset lukemaan kyseisen viestin.

Asiattomat viestit

Jos törmäät keskustelupalstoilla asiattomaan sisältöön, voit tehdä siitä ilmiannon suoraan moderaattoreille.

Jokaisen viestin yhteydessä on Ilmianna-painike. Ilmianto-lomakkeeseen on listattu eri syitä, siihen miksi viesti on asiaton. Valitse näistä sopivin. Halutessasi voit tarkentaa lisätiedot kohtaan ilmiannon syytä.

Korostetut vastaukset

Suomi24:n määrittelemät asiantuntijat voivat korostaa antamiaan vastauksia. Tällöin korostettu vastaus nousee ketjun ensimmäiseksi ja sitä reunustavat siniset reunat.

Asiattomat viestit

Jos törmäät keskustelupalstoilla asiattomaan sisältöön, voit tehdä siitä ilmiannon suoraan moderaattoreille.

Jokaisen viestin yhteydessä on Ilmianna-painike. Ilmianto-lomakkeeseen on listattu eri syitä, siihen miksi viesti on asiaton. Valitse näistä sopivin. Halutessasi voit tarkentaa lisätiedot kohtaan ilmiannon syytä.

Suomi24 Keskusteluiden käyttö tutkimusaineistona

Suomi24 Keskusteluita voidaan käyttää tutkimusaineistona tietyin rajauksin. Tutkimuskäyttöön hyödynnettävän keskusteluketjun avauksessa on selkeästi tuotava ilmi tutkimuksen tarkoitus ja tutkijan tiedot. Tekstiä voi lainata, mutta alkuperäisen tekstin kirjoittajan nimimerkkiä ei saa julkaista tai yhdistää tekstiin. Tekstiä voi lainata tekijänoikeuslain puitteissa.

Aloita aina tekemällä vapaamuotoinen ilmoitus tutkimusaikeistasi Suomi24:n ylläpidolle käyttämällä palautelomaketta. Ilmoita, miltä palstoilta aiot tietoa kerätä. Tietoa saat kerätä korkeintaan viideltä palstalta. Mikäli viestejä on julkaistu yli viidellä palstalla, ylläpito voi poistaa nämä viestit. Suomi24 käsittelee ilmoituksesi ja tämän jälkeen saa tarkennetut ohjeet.

Tutkimuksiin liittyvillä palstoilla ja palstan avauksessa on aina kerrottava seuraavat tiedot:

  • Tutkimuksen kohde ja aihepiiri
  • Kenelle tutkimus tehdään (koulu, virasto tms.)
  • Tutkimukseen käytetyn aineiston julkaisija tai julkaisuyhteys
  • Tutkijan paikkaansapitävät yhteystiedot, nimi ja sähköposti
  • Miten aineistoa käytetään
  • Mikäli lainataan aiempaa, jo julkaistua materiaalia, niin tästä tarkentava kuvaus

Yllä olevat tiedot on oltava kaikilla palstoilla, joilta tietoa kerätään.

Suomi24:llä on aina mahdollisuus tapauskohtaisesti harkita, onko halutun tutkimuksen tietojen kerääminen hyväksyttävää ja Suomi24:n käyttöehtojen ja sääntöjen mukaista.