Suomi24 Reseptit

Bataattikeitto
Bataattikeitto on piristys ruokapöydässä - keltainen ja valloittavan makuinen soppa!

Juustokeksit
Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella. Helppoa ja herkullista!

Nokkosletut
Nokkosletut syntyvät oman maan nokkosista. Kokeile rohkeasti ja yllätä pinaattilettuihin tottunut jälkipolvi!

Teriyaki-kastike
Soijapohjainen teriyaki-kastike sopii hyvin kalan ja kanan marinadiksi. Kokeile myös kasvisruokiin.

Kantarellikastike
Kantarellikastike on loppukesän upea sesonkiherkku, jonka teet myös pakastesienistä. Kokeile lohifileen tai pihvien kaverina.

Kalakukko
Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan. Käytä valmiita ruistaikinalevyjä, niin kukon valmistus onnistuu helpommin.

Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke. Näin teet potut kala-, liha- ja kasvisruoille.

Moskovan pata
Moskovan pata hautuu liedellä muhevaksi. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.

Kebab
Kebabin pystyy tekemään myös kotona, kun käytät valmista kebab-lihaa. Nauti jogurtin ja helppotekoisen tomaattikastikkeen kanssa.

Pinaatti-lehtikaalilasagne
Pinaatti-lehtikaalilasagne ei sisällä laisinkaan juustokastiketta. Se on siksi kevyempi valinta, mutta toki yhtä herkullinen!

Tiramisu
Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka. Mamma mia, mikä herkkupala!

Amerikkalainen juustokakku
Amerikkalainen juustokakku on maultaan raikkaan sitruunainen. Koristele makusi mukaan marjoilla tai hedelmillä.

Kasvisvoileipäkakku
Kasvisvoileipäkakku on kätevä valinta, kun etsit suurimmalle osalle juhlavieraista sopivaa voileipäkakkua.

Focaccia
Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään. Mamma mia, mikä maku!

Sacherkakku
Sacherkakku on juhlapöydän kruunu vaativimmissakin pidoissa. Suklainen viettelys on kotoisin Itävallasta.

Broileri-pastapaistos
Broileri-pastapaistos on varma valinta arkiruoaksi. Uunissa paistos muhevoituu. Eikun ketsuppia päälle ja syömään!

Uuniomenat
Uuniomenat on helppo ja maistuva herkku. Tarjoa lämpimät uuniomenat jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kanapasta
Perusruokaa parhaimmillaan. Kermainen kanapasta valmistuu nopeasti arki-iltana.

Makaronisalaatti
Makaronisalaatti on varma valinta seisovassa pöydässä isommista pienempiin kekkereihin. Helppo tehdä liha- tai kasvisversiona.

Igorin kana
Igorin kana yhdistää smetanan, sipulin, tomaatit ja kanafileet. Pehmeän makuinen herkkuruoka ripauksella venäläisyyttä.

Pestopasta
Pestopasta tuo Välimeren maut lautaselle. Jos et löydä pestokastikkeeseen pinjansiemeniä, voit käyttää kotoisasti manteleita.

Borssikeitto
Borssikeitto tuo ripauksen venäläistä ruokakulttuuria omaan ruokapöytääsi. Nokare smetanaa annoksen päällä on keiton kruunu.

Lehtikaalipasta
Lehtikaalipasta yhdistää pastaan uuden suomalaisen suosikin: lehtikaalin. Kun valitset pastaksi täysjyväversion, on se vielä terveellisempää.

Punajuurilaatikko
Punajuurilaatikko mehevöityy homejuustolla. Tätä laatikkoruokaa joko rakastetaan - tai ei tykätä laisinkaan.

Aurajuustosalaatti
Aurajuustosalaatti maistuu sellaisenaan tai pääruoan kyljessä. Tämä on salaatti vaativaankin makuun!

Kalamurekepihvit
Kalamurekepihvit eivät ole ollenkaan niin vaikeita valmistaa, kuin kuvittelisi.

Punajuuripihvit
Punajuuripihvit paistuvat meheviksi paistin- tai lettupannulla. Jos haluat selvitä ruokahuollosta nopeammin, tee pihvit keitetyistä punajuurista ja perunoista.

Gluteenittomat mokkapalat
Mokkapalat maistuvat myös gluteenittomina. Pellillisestä riittää isollekin porukalle.

Kinuskikakku
Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen. Komea kakku juhlissa ja viikonlopun kahvihetkissä!
