Reseptit
Fetapiirakka
Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään. Nauti salaatin kera pääruokana tai maista iltapalana.

55 minPiirakkavuoka, 5-6 hlölle
Ainekset
- Pohja:
- ½ tlsuolaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 75 gkylmää voita
- 1 ½ dlmaitoa
- Täyte:
- 150 gfetajuustoa
- tuoretta basilikaa
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 50 gvihreitä kivettömiä oliiveja
- 200 gkermaviiliä
- 1kananmuna
- ripaus mustapippurirouhetta
- 150 gemmental-mozzarellaraastetta
Valmistus
- Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi niin, että taikinasta tulee murumainen. Lisää maito ja vaivaa taikinaa hetki.
- Levitä taikina n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuokaan.
- Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, basilika, halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit.
- Sekoita kananmuna, kermaviili ja mustapippurirouhe kulhossa keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuutin ajan kauniin kullanruskeaksi.
Katso myös





