Reseptit
Suklaakakku
Suklaakakku on Suosikkikakku! Mehevässä kakussa on suklaata sekä täytteessä että kuorrutteessa, nam!

1 hIrtopohjavuoka, 12 palaa
Ainekset
- Kakkupohja
- 200 gmargariinia
- 200 gtaloussuklaata
- 2 dlsokeria
- 4 kplkananmunaa
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 4 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- margariinia
- korppujauhoja
- Kuorrutus
- 150 gtaloussuklaata
- 1 dlkermaa
- 1 rklmargariinia
Valmistus
- Valmista kakkupohja: Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon taloussuklaa. Sekoittele pienellä lämpötilalla, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä. Lisää paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
- Vinkki: Koristele suklaakakku mantelilastuilla tai marjoilla!
Katso myös





