Reseptit
Rahkapiirakka
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella. Maistuu erityisesti pääsiäisenä!

1 h 20 minUunipelti
Ainekset
- ½ palaahiivaa
- 3 dlmaitoa
- ½ tlsuolaa
- 1 ¼ dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1muna
- 8 dlvehnäjauhoja
- ¾ dlöljyä
- Täyte
- 2munaa
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dlvispikermaa
- 1 ¼ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlsitruunamehua
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan vehnäjauhot ja öljy.
- Taputtele taikina uunipellille leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla 45 min.
- Valmista täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada rahkaseos taikinan päälle. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.
- Paista rahkapiirakkaa 200 asteisen uunin keskiosassa n. 20 min.
Katso myös





