Reseptit
Pitaleipä
Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa. Ne muodostavat onton taskun, jonka voil leikata auki ja täyttää.

15 min6 hlölle
Ainekset
- 3 dlvettä
- 20 ghiivaa
- 3 rklöljyä
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 7 dlhiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Valmistus
- Sekoita kulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.
- Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina vedottomassa paikassa puhtaan astiapyyhkeen alla.
- Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.
- Paista 250-asteisessa uunissa 5 min. Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata osaksi auki ja täyttää.
- Täytä mieleisilläsi täytteillä.
Katso myös





