Reseptit
Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu on yhtä hyvää kuin peruskääretorttu. Tämä maistuu takuuvarmasti juhlissa kaikille vieraille!

1 h 35 min10-12 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 4kananmunaa
- 2 dlsokeria
- ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- öljyä
- Väliin
- 1 dlmansikkahilloa
- 100 gmansikoita
- 2 dlkuohukermaa
- 400 gmaustettua rahkaa esim. vanilja
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti. Levitä taikina uunipellille, jossa on voideltu leivinpaperi.
- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
- Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi varovasti.
- Paloittele mansikat ja sekoita ne hillon joukkoon. Levitä seos pohjalle.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
Katso myös





