Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Flashdance oli tuhkomotarina MTV-sukupolvelle - Uusi naistyyppi oli itsenäinen ja seksikäs

KASARI: Flashdance on klassikkoleffa, joka kertoo yhden päättäväisen naisen tarinan kohti unelmiaan.

1.11.2018 klo 6:00

Jennifer Beals

Ammattitanssijaksi pääseminen vaatii treeniä, treeniä, treeniä - ja vielä kerran treeniä. Kuva: AOP.


Flashdance-leffassa (1983) pittsburgilainen, 18-vuotias Alex Owens (Jennifer Beals) työskentelee päivisin hitsaajana ja iltaisin paikallisen baarin tanssijana.


Alex asuu kaksin koiransa kanssa entisessä varastossa ja pyrkii kohti unelmaansa, ammattitanssijan uraa. Alex on itseoppinut tanssija ja ongelmia tuottaa itsetunnon heikkous ja tekniikan puute. Rakkaus pomoon tuo ruusunpunaista suloa elämään.


Jennifer Beals

Alex taikoi baarikansalle välillä kokeellisiakin tanssinumeroita. Kuva: AOP.


Musikaalielokuva oli suunnattu ns. MTV-sukupolvelle ja se sisälsi musiikkivideomaista kameratyöskentelyä. Itse leffa ja sen soundtrack takoivat menestystä. Soundtrack tiputti väliaikaisesti jopa Michael Jacksonin Thriller-albumin listakärjestä. Irene Cara voitti parhaan alkuperäismusiikin Oscarin hittibiisillään ”Flashdance... What a Feeling”. Suomeksi samaisen biisin esitti Mona Carita nimellä: Mikä fiilis!


Jennifer Beals

Flashdance oli kassamenestys Yhdysvalloissa ja maailmalla. Kuva: AOP.


Nuoret ihastuivat Flashdanceen ja Yhdysvalloista lähti erityisesti nuorten naisten vanavedessä tanssisalivaatteiden innoittama muoti. Kaula-aukostaan revityt, olkapään paljastavat collegepuserot, säärystimet ja yleensäkin aikaisemmin pelkästään kuntosalillla käytetyt vaatteet ilmestyivät katukuvaan. Vaatteet korostivat 80-luvun uutta naistyyppiä, joka oli itsenäinen, urheilullinen ja seksikäs.


Lähde: IMDb, USA TODAY

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»