Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Duran Duran uskalsi meikata ja tanssia - Pop-ura lentoon rohkealla musavideolla - Katso video tästä!

Kasari: Duran Duran antoi uudenlaisen miehen mallin, joka ei pelännyt luomiväriä, eikä röyhelöitä.

22.3.2020 klo 10:00

Viikon  kasari

Duran Durantänä päivänä: John Taylor, Nick Rhodes, Simon Le Bon ja Roger Taylor. Yle Kuvapalvelu


Kun koulukaverusten perustama Duran Duran otti laulajakseen punk-yhtyeen keulahahmon Simon Le Bonin, tie kohti menestystä oli viitoitettu. Bändin musiikki huokui uus-romantiikkaa, se yhdisti punkin energian elektroniikka- ja syntikkapoppiin. Vaikutteita se otti supersuosituista Roxy Musicista David Bowieen.


Duran Duran -miehet olivat uudenlaisia miehiä, jotka pitivät huolta itsestään, eikä luomiväri ollut vieras käsite. Erityisesti syntikkamies Nick Rhodes panosti kunnon meikkiin ja pukeutui näyttävästi röyhelöihin.


Duran Duran huippusuosio osuu v. 1982-1985. Nousukiitoa siivittämässä oli rohkea Girls on Film -musiikkivideo sekä uuden musiikkikanava MTV:n (Music Television) synnyttämä tarve musavideoille. Nyt tuli tv-kanava, jonka tarkoitus oli nimenomaan tuutata ulos musiikkia videoiden muodossa.


Girls on Film -musavideolla kamera räpsii kuvia, kun mallityttö ratsastaa hevoseksi puetulla miehellä, sumopainii ison japanilaisen kanssa, leikkisä sairaanhoitaja antaa öljyhoitoa.... Taka-alalla Simon Le Bon laulaa filmille tallentuvista tytöistä. Äkkiseltään iloiselta vaikuttavaan kappaleeseen kytkeytyy mallityttöjen hyväksikäyttö.


Girls on Film -video kuvattiin muutamia viikkoja ennen MTV:n alkamista Yhdysvalloissa. Vielä kukaan ei tiennyt, miten suuri vaikutus musiikkikanavalla olisi alaan. Bändi oli ajatellut, että videota ajettaisiin eksklusiivisesti yökerhoissa, mutta toisin kävi. Se löi läpi MTV:llä. Tosin video oli sen verran roisi, että sitä piti editoida reippaalla kädellä.


Katso tästä Duran Duranin Girls on Film -musavideo:
Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»