Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Wake me up before you go, go - Wham! särki sydämiä - George Michael nousi maailmantähdeksi

KASARI: Discoissa laukut heitettiin keskelle rinkiä ja alettiin joraa, kun raikas pop-musa kaikui ämyreistä.

6.4.2019 klo 7:00

Kasari

Wham! ja etunenässä George Michael tykitti menemään "Wake Me Up Before You Go Go" -musavideossa. Kuvakaappaus YouTube.


Wham! oli kasarilla menestyksekäs brittiläinen pop-duo, jonka perustivat George Michael ja Andrew Ridgeley. George Michael (synt. Georgios Kyriacos Panayiotou) oli kreikkalais-brittiläistä syntyperää ja Andrew Ridgeley skottiäidin ja italialais-egyptiläiset sukujuuret omaavan isän poika. He kävivät samaa koulua ja olivat parhaat ystävykset.


Duon ekaksi superhitiksi ponkaisi v. 1984 letkeä "Wake Me Up Before You Go Go". Biisi oli George Michaelin käsialaa ja hän myös tuotti kipaleen. Innoituksen sanoitukseen hän kertoi saaneensa Ridgeleyn kotiväelleen raapustamasta viestistä, jossa hän oli kirjoittanut kaksi kertaa "up"-sanan: Wake me up before you go go - Herättäkää minut, ennen kuin lähdette, lähdette.


Pistä volyymit kaakkoon ja tsekkaa Wham!:in Wake me up before you go go -video:


Tarttuva ja energinen pop-biisi nousi listaykköseksi myös isoissa levymyyntimaissa, kuten Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Menestystä siivitti ajan henkeen musavideo, jossa duo esiintyi toki kasarilinjan mukaisesti neonvärisissä vaatteissa, mutta myös poliittisista t-paidoista tunnetun muotisuunnittelija Katharine Hamnettin t-paidoissa. Valkoisissa paidoissa luki edessä ja takana kantaanottavasti: "CHOOSE LIFE".


Wham! oli teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosiossa ja iski tanssittavalla popillaan kasarin kultasuoneen: "Freedom", "Club Tropicana", "Young Guns"... Menestyskipale "Careless Whisper":iä vasten nojailtiin discoissa viimeisillä hitailla. Ja edelleen joka joulu kuulemme ihanan korvamadon "Last Christmas".


Wham!-kaksikko ehti levyttää yhteensä kolme albumia ennen hajoamistaan. George Michael lähti soolouralle - ja loppu onkin pop-musiikin historiaa. Boom!


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»