Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Madonna rikkoi seksitabuja ja nautti - Paavi tuomitsi rienauksesta ja yleisö ympäri maailman rakasti

KASARI: Madonna kiisi raketin lailla kansainväliseksi supertähdeksi sensaatiopöly kannoillaan.

17.5.2019 klo 11:00

Kasari

Madonnan Like a Prayer -musavideossa yhdistettiin seksi ja katolilaisuus, joka todellakin aiheutti kohun. Kuvakaappaus YouTube.


Madonna eli Madonna Louise Veronica Ciccone (s. 1958) on itseironinen hahmo, joka on aina osannut kohahduttaa - ja siksi häntä on rakastettu tai vihattu.


Naisen ura alkoi kasarilla, jolloin hän kiisi sensaatiokohujen saattelemana kansainväliseksi supertähdeksi. 80-luvulla moraalikäsitykset olivat tiukemmat - tai ainakaan tabuina pidettyjä aiheita ei nostettu esiin. Kasarilla kaksi biisiä ja niihin liittyvät "tempaukset" pönkittivät osaltaan Madonnan uraa tehokkaasti.


Tempaus nro 1:

Madonna esitti MTV Video Music Awards -tilaisuudessa Like a Virgin -kappaleen morsiuspukuun pukeutuneena. Kappaleen rohkeat sanat ja Madonnan flirttaileva esitys olivat siihen maailman aikaan todellinen pommi. Madonna on pukeutunut huntuun ja morsiuspukuun. Hän esiintyy rohkeasti ja kiehnää lattiaa vasten. Madonna ei pyytele anteeksi, vaan toteuttaa itseään täysillä.


Tempaus nro 2:

Like a Prayer -biisin video aiheutti skandaalin - ja siitä tulikin naisen yksi suurimmista hiteistä. Videolla Madonna suutelee tummaihoista pyhimystä ja tanssii palavien ristien keskellä. Musiikkivideo yhdisti katolilaisuuden ja seksuaalisuuden, mikä herätti pahennusta ja aiheutti maailmanlaajuisen kohun. Jopa Paavi tuomitsi kappaleen kristinuskoa rienaavana.


Myös mainostaja pelästyi, sillä kappale oli alun perin suunniteltu Pepsin mainoskäyttöön. Pepsi purki sopimuksen kappaleen musiikkivideon aiheuttaman kohun vuoksi, mutta Madonna sai pitää miljoonapalkkionsa.


Madonna - Like A Prayer - Musiikkivideo 1984:


Aikansa kohutähti on tänä päivänä kiistattomasti yksi maailman harvoista pop-ikoneista. Hän on monipuolinen taiteilija: laulaja-lauluntekijä, tanssija, tuottaja, lastenkirjailija, elokuvaohjaaja ja näyttelijä.


Madonna esiintyy Euroviisujen finaalissa Tel Avivissa Israelissa lauantaina. Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä on luvassa.


Eurovision Song Contest 2019: Finaali la Yle TV2 klo 22

Katso uusinnan lähetysajat Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Asiasanat: KasariMadonna
Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»