Reseptit
Pataleipä
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!

24 hKattila
Ainekset
- 7 dlvehnäjauhoja
- 1 tlkuivahiivaa
- 2 tlsuolaa
- 4 dlkädenlämpöistä vettä
- Siemeniä, paahdettua rouhittua pellavaa, pähkinöitä oman maun mukaan
Valmistus
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
- Laita pata kansineen uuniin lämpenemään 225 asteeseen. Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran, älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
- Nosta kuuma pata pöydälle ja laita taikina pataan. Paista kannella peitettynä puoli tuntia, poista kansi ja paista vielä vartti, kunnes pinta on kullanruskea.
Katso myös





