Reseptit
Luumukiisseli
Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka. Joulupöydässä se on ihan ehdoton juttu. Vinkki: pue juhlaan kermavaahtonokareella!
![Luumukiisseli](/reseptit/resepti_m/luumukiisseli.jpg)
20 minKattila, 5-6 hlölle
Ainekset
- 1 lvettä
- ½ dlsokeria
- 200 gkivettömiä luumuja
- 1kanelitanko
- 3 rklperunajauhoja
- Pinnalle
- sokeria
Valmistus
- Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15 min.
- Suurusta hieman jäähtynyt kiisseli vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.
- Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
- Kaada tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle sokeria, ettei päälle tule kuorta.
Katso myös
![Siemennäkkäri](/reseptit/resepti_s/siemennakkari.jpg)
![Vispipuuro](/reseptit/resepti_s/vispipuuro.jpg)
![Joulutorttu](/reseptit/resepti_s/joulutorttu.jpg)
![Raparperikiisseli](/reseptit/resepti_s/raparperikiisseli.jpg)
![Irish coffee](/reseptit/resepti_s/irish-coffee.jpg)
![Pataleipä](/reseptit/resepti_s/pataleipa.jpg)