Reseptit
Pinaatti-lehtikaalilasagne
Pinaatti-lehtikaalilasagne ei sisällä laisinkaan juustokastiketta. Se on siksi kevyempi valinta, mutta toki yhtä herkullinen!

1 h 30 minUunivuoka, 6 hlöllle
Ainekset
- Kasviskastike:
- 2valkosipulin kynttä
- 1sipuli
- 70 glehtikaalia
- 2 rklöljyä
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 150 gpinaattia, pakaste
- 800 gtomaattimurskaa
- 200 gtuorejuustoa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlrouhittua mustapippuria
- ½ dltuoretta oreganoa tai basilikaa
- Pasta:
- 9lasagnelevyä, gluteeniton
- Päälle:
- 150 gjuustoa
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja silppua. Kuullota sipulit ja lehtikaalisilppu öljyssä. Lisää viipaloidut tomaatit sekä pinaatti ja anna hautua muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Anna hautua rauhassa.
- Kokoa lasagne näin: Laita uunivuokaan ensin kastiketta ja sen päälle levykerros. Toista, kunnes levykerros on päällimmäisenä. Ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Katso myös





