Reseptit
Lanttulaatikko
Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko. Keitä lantut itse tai päästä itsesi helpommalla ja käytä valmista lanttusosetta.

2 hUunivuoka
Ainekset
- 1 kglanttusosetta tai 1,2 kg lanttuja
- 2 dlruokakermaa
- 1 dlkorppujauhoja
- ¾ tlsuolaa
- ¼ tlinkivääriä
- ¼ tlvalkopippuria
- ¼ tlmuskottia
- ½ dlsiirappia
- 1kananmuna
- Voiteluun:
- öljyä, voita tai margariinia
- Pinnalle:
- korppujauhoja
- voita
Valmistus
- Keitä lantut kypsiksi tai käytä valmista lanttusosetta.
- Sekoita kulhossa ruokakermaan korppujauhot. Anna turvota hetken. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin mausteet, siirappi ja kananmuna.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit tehdä lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Katso myös





