Reseptit
Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville. Varaa aikaa valmistumiseen.

13 hIso uunivuoka tai kaksi pientä uunivuokaa
Ainekset
- 2 kgjauhoisia perunoita
- 50 gvoita tai margariinia
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 lmaitoa
- 2 rklsiirappia
- 3 tlsuolaa
- Voiteluun:
- voita tai margariinia
Valmistus
- Keitä kuoritut, lohkotut perunat kypsiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois. Survo perunat kattilassa.
- Anna seoksen jäähtyä. Sekoita puolet rasvasta ja puolet jauhoista perunoiden sekaan. Ripottele loput jauhot perunoiden päälle. Pidä kattila huoneenlämmössä kannella peitettynä yön yli.
- Lisää aamulla 2 rkl siirappia, kylmä maito ja suola.
- Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Huomaa, että laatikko kuohuu uunissa, joten jätä kuohumisvaraa. Lisää loput rasvat nokareina pinnalle.
- Paista ensin puoli tuntia 200-asteisessa uunissa. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 2 h. Kun laatikko on valmis, ota se pois uunista ja sen tekeytyä.
Katso myös





