Reseptit
Purjo-pekonipiiras
Purjo-pekonipiiras sopii pikkuateriaksi tai iltapalaksi. Mehevä piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

1 h 15 minPiirasvuoka, 5-8 hlölle
Ainekset
- Täyte
- 170 gamerikanpekonia
- 1purjo
- 1iso paprika
- 200 gcrème fraîchea
- 1valkosipulin kynsi
- 1 tlsinappia
- 1muna
- 2 dljuustoraastetta
- Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 100 gvoita
- ½ dljuustoraastetta
- 2 rklvettä
- Pinnalle
- ½ dljuustoraastetta
Valmistus
- Tee pohja näin: Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 3 cm ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
- Tee täyte näin: Hienonna pekoni. Paista paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pois pannulta, jätä rasva pannulle.
- Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla.
- Kaada pekonit paprika-purjoseokseen. Nosta pannu pois levyltä. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen kuorittu ja murskattu valkosipuli ja loput täytteet.
- Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 min.
Katso myös





