Reseptit
Mutakakku eli Mudcake
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku. Tarjoa mutakakku marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

40-60 minIrtopohjavuoka, 12 annosta
Ainekset
- 150 gvoita tai leivontamargariinia
- 200 gtummaa leivontasuklaata 55 %
- 4kananmunaa
- 2 dlsokeria
- 2 ¼ dlvehnäjauhoja
- ¼ dltummaa kaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- Pinnalle
- kaakaojauhetta tai tomusokeria
Valmistus
- Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa paloina ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
- Laita irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
- Anna mutakakun jäähtyä hieman ja irrota se vuoasta. Pistä jääkaappiin yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.
Katso myös





