Reseptit
Porkkanakakku
Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä! Se maistuu, vaikkei olisikaan porkkanoiden ylin ystävä.

1 h 15 minKakkuvuoka
Ainekset
- 2 dlmargariinia tai voita
- 150 gporkkanaa
- 2 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
- Kuorrute
- 50 gvoita
- 100 gsulatejuustoa
- 3 dltomusokeria
Valmistus
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kaikki kakkutaikinan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se isolle lautaselle.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle.
Katso myös





