Reseptit
Hirvipaisti
Hirvipaisti on arvokas riistaherkku. Hirvi on taatusti luonnonmukaista lihaa. Nauti metsiemme antia arvostaen.

16 hUunivuoka, 10-12 hlölle
Ainekset
- 2 kghirvenpaistia
- 20 gkarkeaa merisuolaa
- 2 rklmustapippuria
- 2 rklkatajanmarjoja
- 2 rkltuoreita rosmariinin lehtiä
- Paistamiseen
- voita
Valmistus
- Hiero kylmään hirvenpaistiin mausteet ja peitä liha tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden verran.
- Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla suolat sekä mausteet pinnalta pois. Anna olla huoneenlämmössä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista voissa paistopinta paistin joka puolelle.
- Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari keskikohtaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 57-58 astetta. Jos haluat kypsempää, paista pitempään.
Katso myös





