Reseptit
Hirvipaisti
Hirvipaisti on arvokas riistaherkku. Hirvi on taatusti luonnonmukaista lihaa. Nauti metsiemme antia arvostaen.
16 hUunivuoka, 10-12 hlölle
Ainekset
- 2 kghirvenpaistia
- 20 gkarkeaa merisuolaa
- 2 rklmustapippuria
- 2 rklkatajanmarjoja
- 2 rkltuoreita rosmariinin lehtiä
- Paistamiseen
- voita
Valmistus
- Hiero kylmään hirvenpaistiin mausteet ja peitä liha tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden verran.
- Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla suolat sekä mausteet pinnalta pois. Anna olla huoneenlämmössä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista voissa paistopinta paistin joka puolelle.
- Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari keskikohtaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 57-58 astetta. Jos haluat kypsempää, paista pitempään.
Katso myös
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Uunimakkara on pyhä toimitus.Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.