Reseptit
Crème brûlée
Crème brûlée tai suomalaisittain Creme brulee on ranskalainen klassikkojälkkäri. Menee mainiosti fiinimmissäkin dinnereissä!

1 h 15 minPienet annosvuoat, 4 hlölle
Ainekset
- 1 ½ dlmaitoa
- 2 dlkuohukermaa
- 1vaniljatanko
- 5keltuaista
- ¾ dlsokeria
- Pinnalle
- ½ dlfariinisokeria
Valmistus
- Kaada maito ja kuohukerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se seokseen. Kiehauta, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta. Kaada kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen.
- Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt.
- Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Pistä vuoat takaisin uuniin ja paahda pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Jos sinulla on kaasupoltin, käytä sitä.
- Vinkki: Herkku maistuu sellaisenaan tai marjojen ja/tai hedelmien kanssa.
Katso myös





