Reseptit
Kauraleipä
Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä. Rapsakkakuorinen leipä maistuu uunituorena voin kera vallan herkulliselta.

1 hUunipelti
Ainekset
- 5 dlhiivaleipäjauhoja
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 psskuivahiivaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 3 dlvettä
- Voiteluun:
- 0,5 dlvettä
- 1 rklsiirappia
Valmistus
- Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola keskenään.
- Riko joukkoon muna ja lisää 3 dl kädenlämpöiseksi jäähdytettyä vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla puolituntia.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele yhdeksi pyöreäksi leiväksi tai pienemmiksi leipäsiksi. Kohota puolisen tuntia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuumat leivät vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, niin saat rapean kuoren.
Katso myös





