Reseptit
Patonki
Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.
60 min2 patonkia
Ainekset
- 25 ghiivaa
- 2 rklhunajaa
- 2 ½ dlvettä
- 1 ½ dlgrahamjauhoja
- ½ dlauringonkukansiemeniä
- 4 dlvehnäjauhoja
- 3 rklöljyä
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Alusta taikinaan puolet vehnä- ja grahamjauhoista sekä auringonkukansiemenet. Lisää öljy ja loput jauhoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli niistä neliönmuotoisia. Rullaa nurkasta nurkkaan. Anna patonkien kohota liinan alla. Voitele vedellä ennen paistamista.
- Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
Katso myös
Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.