Reseptit
Karjalanpaisti
Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka. Lihasta tulee sitä mureampi, mitä kauemmin se saa kypsyä!

4 hUunipata
Ainekset
- 1 kgpaistilihaa: porsas, nauta, lammas
- 4sipulia
- 5mustapippuria
- 2 tlsuolaa
- 1 ½ lvettä
- Paistamiseen
- voita tai öljyä
Valmistus
- Ota lihat huoneenlämpöön n. tunniksi.
- Pilko liha kuutioiksi ja ruskista ne kuumalla paistinpannulla. Siirrä lihat pataan ja lisää mukaan kuoritut ja lohkotut sipulit, mustapippuri ja suola. Kaada päälle vettä vain sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella.
- Paista 175 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on.
- Vinkki: Porkkanat ja lanttu paistuvat uunissa samassa padassa. Ne tuovat mukavaa väriä ja makua paistiin.
Katso myös





