Reseptit
Lihapata
Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa. Tarjoa perinteisesti keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

2,5 hPata, 6 hlölle
Ainekset
- 600 gnaudanpaistia
- 1sipuli
- 400 gjuureksia esim. porkkanaa, lanttua, selleriä
- 2 rklöljyä
- 7 dlvettä
- 1lihaliemikuutio
- 2 rkltomaattipyretä
- 10mustapippuria
- 1laakerinlehti
- 1 tltimjamia
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Ota paisti huoneenlämpöön 1-2 h ennen paistamista.
- Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele juurekset kuutioiksi.
- Ruskista lihat parissa erässä paistinpannulla öljyssä. Pistä pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Kaada vesi pataan.
- Nosta pilkotut kasvikset pataan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää liemikuutio, tomaattipyre ja mausteet.
- Anna hautua hiljalleen kannen alla 2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
Katso myös





