Reseptit
Lohivoileipäkakku
Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku. Lohivoileipäkakku on komea tarjottava, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

12 hLeipävuoka, n. 15 annosta
Ainekset
- Pohja
- 15isoa viipaletta paahtoleipää esim graham
- Täyte
- 400 gkylmäsavustettua lohta perattuna
- 200 gcrème fraîchea
- 2 tlsitruunapippuria
- 3 rklsitruunamehua
- 1 ½ dlruohosipulia
- 1 ½ dltilliä
- Kostutukseen
- ¼ dlsitruunamehua
- ¾ dlvettä
- Kakun päälle
- 200 gtuorejuustoa
- 75 gkylmäsavustettua lohta
- tilliä
- sitruunaviipaleita
- kurkkua
Valmistus
- Hienonna täytteeksi tuleva lohi. Lisää crème fraîche, mausteet ja hienonnetut yrtit. Sekoita huolellisesti tahnaksi.
- Kokoa kakku leipävuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle ja kostuta sitruunamehulla. Levitä 1/4 täytteestä viipaleille. Jatka, kunnes kakku on koottu.
- Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja irrota vuoasta. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.
Katso myös





