Reseptit
Bruschetta
Bruschetta on alun perin Italiasta kotoisin oleva alkuruoka. Toimii erinomaisesti myös illanistujaisten sormisyötävänä.
25 min4 hlölle
Ainekset
- 4tomaattia
- 1sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1 dltuoretta, hienonnettua basilikaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 8 kplmaalaisleipäviipaletta
Valmistus
- Pese tomaatit, leikkaa ne terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulit ja hienonna toinen valkosipulinkynsistä.
- Paista tomaattikuutioita ja sipulisilppua kevyesti öljyssä. Mausta seos basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja paahda. Hiero pintaan loput valkosipulinkynnet ja öljyä. Lusikoi tomaattitäyte päälle.
- Tarjoa bruschettat viivyttelemättä alkupalana.
Katso myös
Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu.Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua.Hummus valmistuu näppärästi kotikeittiössä.Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.