Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Moussaka

Moussaka tuo kreikkalaiset, vahvat maut suomalaiseen ruokapöytään.

Moussaka
2 h 15 minUunivuoka, 8 hlölle

Ainekset

  • Moussaka
  • 1 kgmunakoisoa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • Jauhelihakastike
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dloliiviöljyä
  • 600 gjauhelihaa
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 500tomaattimurskaa tai säilyketomaatteja
  • 2 dlvettä
  • 2laakerinlehteä
  • 2oksaa tuoretta timjamia
  • 1kanelitanko
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • Valkokastike
  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 ltäysmaitoa
  • 3munaa
  • 100 gjuustoraastetta
  • 1 tljauhettua muskottipähkinää
  • ½ tlsuolaa
  • ½tlmustapippuria
  • Päälle
  • 1 dljuustoraastetta

Valmistus

  • Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä, ripottele pinnalle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja pinta saa väriä.
  • Valmista jauhelihakastike näin: kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kattila, lisää puolet öljystä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Kaada loput öljystä paistinpannulle ja ruskista jauheliha. Lisää kattilaan ruskistettu jauheliha ja tomaattipyree. Anna kiehua hetki.
  • Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua noin tunti. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko.
  • Valmista valkokastike näin: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Paista 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lämmitetty maito koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita kulhossa munat ja juustoraaste ja vatkaa ne joukkoon. Mausta kastike.
  • Moussakan kokoaminen: Kokoa moussaka korkeareunaiseen uunivuokaan. Lado ensin kerros munakoisoja ja lisää jauhelihakastike. Levitä sitten loput munakoisot. Tasoita pinta ja ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Kaada päälle tasaisesti valkokastike ja ripottele loppu juustoraaste.
  • Paista moussakaa 150-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kategoriat: PääruoatLiha
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»