Reseptit
Uuniperunat
Uuniperunat varioituvat syöjän mukaan. Pistä väliin kala-, liha- tai kasvistäytettä - hyvää on!

1 h 50 min5 annosta
Ainekset
- 1 kgperunaa
- alumiinifoliota
Valmistus
- Valitse uuniperunoiksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda, Pito tai Van Gogh. Valitse mahdollisimman isoja, yli 200 g painoisia perunoita.
- Pese perunat huolellisesti harjalla. Kuivaa pinta. Pistele perunat haarukalla. Kietaise yksitellen folioon.
- Paista 225 asteessa 30 min. Vähennä lämpöä 200 asteeseen ja paista perunan koosta riippuen 30-60 min.
- Ota perunat pois uunista. Leikkaa perunaan ja folioon ristikkäisviilto. Purista perunaa, jolloin täytteelle tulee tilaa.
- Vinkki: Täytä liha-, kala- tai kasvistäytteellä ja kylkeen raikasta salaattia!
Katso myös





