Reseptit
Sämpylät
Sämpylät maistuvat välipalana koulun jälkeen tai iltapalana koko perheelle. Herkullisimmillaan hieman jäähtyneinä!

1 h 30 minUunipelti, 20 sämpylää
Ainekset
- ½ lvettä
- 50 ghiivaa
- 1 rklsokeria
- 2 tlsuolaa
- 8 dlvehnäjauhoja
- 4 ½dlhiivaleipäjauhoja
- ½ dlöljyä
Valmistus
- Liota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.
- Sekoita mukaan jauhoja. Lisää öljyä ja jauhoja vuorotellen alustuksen loppuvaiheessa.
- Anna kohota kulhossa n. 30 min.
- Muovaa kohonneesta taikinasta sämpylöitä leivinpaperiselle uunipellille. Anna kohota pellillä vielä n.15 min.
- Paista 225 asteessa 15 min.
Katso myös





