Reseptit
Focaccia
Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään. Mamma mia, mikä maku!

1 h 15 minUunipelti, n. 40 palaa
Ainekset
- 4 dlvettä
- 1 pkthiivaa
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlsuolaa
- ¾ dlekstra-neitsytoliiviöljyä
- Pinnalle:
- ¾dlekstra-neitsytoliiviöljyä
- 3tlsormisuolaa
- 3oksaa rosmariinia
- Voiteluun:
- öljyä
Valmistus
- Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää suola. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä viitisen minuuttia. Kohota lämpimässä paikassa.
- Voitele uunipelti tai uunivuoka. Paina taikina reunoja myöten. Valuta päälle ¼ dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä. Ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinin oksasta lehtiä ja paina leivän pintaan.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä.
Katso myös





