Reseptit
Burrito
Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin. Täytä lihalla tai kasviksilla. Vinkki: kuorruta uunissa meheviksi.
35 minUunivuoka, 8 hlölle
Ainekset
- 400 gjauhelihaa
- 2sipulia
- 1 tlpaprikajauhetta
- ½ tlsuolaa
- 1 tlkpunaisia kidneypapuja
- 1 prkranskankermaa
- 3tomaattia
- 8maissitortillaa
- Voiteluun
- öljyä
- Kuorrutus
- 150 gjuustoraastetta
Valmistus
- Ruskista jauheliha. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää sipuli ja mausteet paistetun jauhelihan sekaan. Paista vielä hetki, että sipulit hieman pehmenevät.
- Huuhtele pavut kylmän veden alla. Lisää pannulle pavut ja ranskankerma. Sekoita.
- Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Pistä tortillalevyjen päälle lämmintä jauhelihaseosta ja tomaattipaloja. Pyöritä tortillat rulliksi.
- Voit nauttia tortillat jo nyt tai jos haluat niistä vieläkin mehevämpiä kuorruta ne seuraavasti: Nosta tortilla-rullat vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa n. 10 min.
Katso myös
Omatekoiset hodarit on hauska iltapala tai miksei illanistujaistenkin purtava.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku.Makaronisalaatti on varma valinta seisovassa pöydässä isommista pienempiin kekkereihin.Vegehampurilainen tai vegepurilainen syntyy helposti kotiuunissa.