Reseptit
Nyhtöpossu
Pulled pork eli nyhtöpossu on savunmakuinen, mehevä possu. Pistä hampurilaisten, hot dogien, pitaleipien ja tortillojen väliin.
17 hUunivuoka, 4-5 hlölle
Ainekset
- 800 gkassleria
- 3valkosipulin kynttä
- ½ tlkuivattua chiliä
- 1 tlmustapippuria
- 2 tlpaprikajauhetta
- 2 tlsuolaa
- 2 dlbarbeque-kastiketta
Valmistus
- Laita kassler-liha muovipussiin. Kuori ja murskaa valkosipulit. Laita ne pussiin yhdessä mausteiden ja 1 dl barbeque-kastiketta kanssa. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Laita liha uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
- Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä neljä tuntia.
- Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
- Ota folio pois varovasti, säilytä paistoneste. Vedä liha säikeiksi haarukalla. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike.
- Laita 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
Katso myös
Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.