Reseptit
Nyhtöpossu
Pulled pork eli nyhtöpossu on savunmakuinen, mehevä possu. Pistä hampurilaisten, hot dogien, pitaleipien ja tortillojen väliin.

17 hUunivuoka, 4-5 hlölle
Ainekset
- 800 gkassleria
- 3valkosipulin kynttä
- ½ tlkuivattua chiliä
- 1 tlmustapippuria
- 2 tlpaprikajauhetta
- 2 tlsuolaa
- 2 dlbarbeque-kastiketta
Valmistus
- Laita kassler-liha muovipussiin. Kuori ja murskaa valkosipulit. Laita ne pussiin yhdessä mausteiden ja 1 dl barbeque-kastiketta kanssa. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Laita liha uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
- Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä neljä tuntia.
- Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
- Ota folio pois varovasti, säilytä paistoneste. Vedä liha säikeiksi haarukalla. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike.
- Laita 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
Katso myös





