Reseptit
Kesäkurpitsalasagne
Kesäkurpitsalasagne on tuunattu versio klassisesta italialaislasagnesta.

1 h 10 minLasagnevuoka, 5-6 annosta
Ainekset
- 1 kgkesäkurpitsaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- Täyte
- 400 gjauhelihaa
- 1sipuli
- 1 tlktomaattimurskaa
- 1pkttuorejuustoa
- 2 tloreganoa
- ½ tlsuolaa
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 3 dljuustoraastetta
- Päälle
- 1 ½ dljuustoraastetta
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi, hyvä paksuus on n. puoli senttiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Ruskista jauheliha. Hienonna sipuli ja lisää se joukkoon. Paista. Kaada sekaan tomaattimurska, tuorejuusto, oregano ja suola. Anna hautua pari minuuttia. Siirrä pois kuumalta liedeltä. Lisää maissitärkkelys. Sekoita.
- Kaada lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta, ripottele päälle juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle tasaisesti. Toista kerroksia. Katso, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsakerros. Ripottele koko komeuden päälle 1 ½ dl juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Katso myös





