Reseptit
Piparitaikina
Piparitaikina tekeytyy valmiiksi yön yli, kunhan siitä ei käy pienet sormet paloja napsimassa!

14 hUunipelti, 75 kpl
Ainekset
- 2 dlsokeria
- 2munaa
- 200 gvoita
- ¾ dltummaa siirappia
- 1 rklkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlruokasoodaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ dlperunajauhoja
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita joukkoon tumma siirappi. Jäähdytä voi-siirappiseosta hieman ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä taikina esim. kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Tee muotilla pipareita.
- Paista 200 asteisen uunin keskiosassa n. 5 min. Piparit palavat herkästi, joten tarkkaile paistumista.
- Koristele piparit oman maun mukaan.
Katso myös





