Reseptit
Valkosuklaakakku
Valkosuklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Vaalea ulkomuoto voi yllättää jopa suklaan ystävän.

12 hIrtopohjavuoka
Ainekset
- 170 gkaurakeksejä
- 75 gvoita
- Täyte:
- 2valkuaista
- 2 rklsokeria
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gvalkosuklaata
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 4liivatelehteä
- 1 rklsitruunamehua
- Koristeluun:
- suklaalastuja, suklaakastiketta, mansikoita
Valmistus
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna kaurakeksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
- Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon.
- Lisää valkuais- ja kermavaahto varovasti sekoittaen suklaatäytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
- Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
- Koristele suklaalastuilla, suklaakastikkeella ja/tai mansikoilla.
Katso myös





