Reseptit
Donitsit
Suussa sulavat donitsit valmistuvat näppärästi uunissa. Kuorruta pinta suklaalla, kinuskilla tai värjäämälläsi sokerikuorrutteella.

45 min10 kappaletta
Ainekset
- Taikina
- 2½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- ½ dlsokeria
- 1kananmuna
- 30 gvoita tai margariinia
- 1 dlluonnonjogurttia tai piimää
- Kinuskikuorrute
- 1 dlfariinisokeria
- 1 dlkuohukermaa
- Suklaakuorrute
- 100 gsuklaata
- Sokerikuorrute
- 2 dltomusokeria
- 1,5 rklvettä
- elintarvikeväriä
- Koristeluun
- nonparelleja
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, voi ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa pellin koloihin. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Kinuskikuorrute
- Kuumenna fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa. Keitä kastiketta miedolla lämpötilalla, kunnes se sakenee.
- Suklaakuorrute
- Pilko suklaa kulhossa ja sulata se mikrossa.
- Sokerikuorrute
- Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Värjää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
- Levitä jäähtyneiden donitsien pinnalle sokerikuorrutetta tai kasta pinta kinuski- tai suklaakuorrutteessa. Koristele nonparelleilla.
Katso myös





