Reseptit
Lihapullakastike
Lihapullakastike on yksi suomalaisten rakastamista kotiruoista. Tarjoa lihapullakastikkeen lisänä perunasosetta ja salaattia.

45 minPaistinpannu, 4-6 hlölle
Ainekset
- 1sipuli
- 1 rklöljyä
- 1 dlkermaa
- ¾ dlkorppujauhoja
- 1muna
- 2 tlsuolaa
- ripaus maustepippuria
- ripaus mustapippuria
- 500 gjauhelihaa
- Paistamiseen
- öljyä
- Kastike
- 3 rklvoita
- 3 rklvehnäjauhoja
- 5 dlvettä
- ripaus suolaa
- ripaus maustepippuria
Valmistus
- Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota öljyssä paistinpannulla.
- Sekoita kerma, korppujauhot, muna, suola ja pippurit keskenään. Anna turvota 5-15 minuuttia. Lisää jäähtyneet sipulit ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköitä.
- Kuumenna rasva paistinpannussa. Paista lihapullia joka puolelta. Nosta liedeltä.
- Tee kastike näin: Sulata voi toisessa pannussa ja lisää vehnäjauhot. Ruskista jauhot kauniin ruskeiksi lastalla käännellen.
- Kaada joukkoon kiehuva vesi samalla sekoittaen. Mausta kastike. Keitä ilman kantta muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Kaada kastike lihapullien päälle. Hauduta kannen alla noin 5 min, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Katso myös





