Reseptit
Merimiespihvit
Syksy on pataruokien aikaa. Ota iisisti ja anna merimiespihvien kypsyä uunissa meheviksi kaikessa rauhassa.
![Merimiespihvit](/reseptit/resepti_m/merimiespihvit.jpg)
2 h 30 minUunipata, 4-5 hlölle
Ainekset
- 500 gpaistia
- 2sipulia
- 1 kgperunoita
- 3 rklöljyä
- 2 tlsuolaa
- 10maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 4 dlvettä (pannun huuhdelientä)
- 3,33 dlolutta
Valmistus
- Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin öljyssä. Siirrä viipaleet pois pannulta.
- Viipaloi kuoritut sipulit. Ruskista sipulit. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.
- Lado ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee viipaloidut perunat. Ripottele väliin suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut.
- Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä.
- 200 asteisessa uunissa kypsymisaika on noin 1 tunti 15 minuuttia, liedellä noin 1 tunti.
Katso myös
![Chili con carne](/reseptit/resepti_s/chili-con-carne.jpg)
![Entrecote](/reseptit/resepti_s/entrecote.jpg)
![Karjalanpaisti](/reseptit/resepti_s/karjalanpaisti.jpg)
![Kanarisotto](/reseptit/resepti_s/kanarisotto.jpg)
![Hasselbackan perunat](/reseptit/resepti_s/hasselbackan-perunat.jpg)
![Lihapata](/reseptit/resepti_s/5c8f725659c9d-111.jpg)