Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

TV-lääkäri Pippa Laukka avoimena - Tehnyt ison elämäntapamuutoksen: "Selkä leveni niin, että ei…"

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka on tuttu Olet mitä syöt -ohjelmasta.

15.5.2024 klo 7:00

Olet mitä syöt

Pippa Laukka on liikunta­lääke­tieteeseen erikoistunut ­lääkäri, kirjailija sekä suosittu puhuja. Kuva: KKM


Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa julkisuudesta tuttuja henkilöitä terveellisten elämäntapojen ja hyvinvoinnin äärelle Olet mitä syöt -ohjelmassa. Tällä kaudella keskitytään erityisesti pitkän iän ja elinvoimaisuuden salaisuuksiin.


Tosi-tv-ohjelmassa julkkikset tekevät elämäntapamuutosta. Oletko itse tehnyt elämäntaparemonttia?

-Treenaan tällä hetkellä melko tavoitteellisesti ja juurikin olen ilmoittautunut Ironmaniin. Jos tulisit katsomaan arkeani, niin voisit todeta, että harva liikkuu niin paljon kuin minä. Eli kovaa treeniä on.


Laukka jatkaa tekemästään muutoksesta:

-Pari vuotta sitten aloin käymään salilla ja se liittyi ikään. Se mikä on muuttunut, on voimaharjoittelu. Kun aloitin, siinä ei montaa kuukautta mennyt, kun meni takit uusiksi. Selkä leveni niin, että ei mahtunut enää puserot päälle. Se on hienoa huomata, että lihakset kasvavat ja tulee voimaa, on energisempi ja jaksavampi. Se on mulle tärkeää - ilon kautta!


Olet mitä syöt

Lyhytkasvuiselle Eero Herraselle epäsäännöllinen ruokailu ja sopivan liikuntamuodon löytäminen ovat suuri haaste. Avun löytää hyvinvointilääkäri Pippa Laukka Olet mitä syöt -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Hyvinvointilääkäri täyttää toukokuussa 54 vuotta. Hän jakaa samat mietteet samanikäisten suomalaisten kanssa:

-Moni nainen ja miksei mieskin, joka on keski-iässä, niin tiedostaa sen, että jotain pitää tehdä, jos haluaa pitää kiinni voimasta ja lihaksista. Ne on asioita, jotka liittyy pitkäikäisyyteen.


Mitkä ovat itsellesi ne tärkeimmät ohjenuorat terveelliseen elämäntapaan?

-Mun elämä koostuu ruoasta, liikunnasta ja naurusta eli hyvinvoinnin kautta. Pitkälti elän, kuten opetan.


Moni pohtii kotisohvalla iän karttuessa, että kannattaako enää liikkua. Mitä mieltä olet, kannattaako liikunta aloittaa milloin tahansa, vaikka kypsemmälläkin iällä?

-Ehdottomasti! 50 on uusi 30. Ite olen tosi iloinen siitä, että pystyn elämään sellaista elämää, joka tuottaa mulle valtavasti iloa. Ei ole mitään sellaista, mitä en pystyisi tekemään tämän ikäisenä.


Olet mitä syöt

Olympiavoittaja Toni Niemisen ruokavalio on niukka ja sokerinen. Pippa Laukka auttaa Niemistä tervehdyttämään suhdettaan kehoon, ruokaan sekä liikuntaan. Kuva: MTV3


Millainen on kauneusihanteesi?

-Hmmm, ihana kysymys. Itse pidän semmoisesta tosi luonnollisesta kauneudesta ja viihdyn itsekin arkena aika vähäisessä meikissä tai jopa ilman meikkiä. Kauneusihanne on hyvin luonnollinen. Tulee mieleen Käpy selän alla -leffa, Suomi-leffa vaikka aikojen takaa. Voi olla vaikka Ansa Ikosenkin -leffa, vanha suomalainen leffa.

-Se on kauneutta, joka kumpuaa sisältä. En halua määritellä ketään ihmistä, naista, miestä tai muun sukupuolista siihen. Enemmän se on hehkuva hyvinvointi. Toivon, että myös itse voin heijastaa sitä ilman, että on kilo maskaraa.


Lue myös: Oho! Pippa Laukka minihameessa ja korkkareissa tässä monelle kodin inhokkipuuhassa: "Rakastan..."


Lue myös: TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: “Parikymppisenä olisi ehkä lähtenyt…”


Lue myös: Näin yllättävältä näyttää olympiavoittajan ruokapöytä! Toni Nieminen Olet mitä syöt -ohjelmassa


Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»