Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pippa Laukka ripittää suomalaisia saunaoluista ja iltaviineistä - Haluaa olla timmi 50-vuotiaana

Suosikkiuusinta: Lääkäri Pippa Laukka on tullut koko kansan tutuksi Olet mitä syöt -tv-ohjelmasta.

6.12.2019 klo 9:00

Olet mitä syöt

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka täyttää toukokuussa pyöreät 50-vuotta. Kuva: Suomi24 Viihde/Nauris.fi

Lääkäri Pippa Laukka valmentaa ja auttaa suomalaisia terveellisimpiin elämäntapoihin omassa työssään ja nyt myös tv:ssä Olet mitä syöt -ohjelmassa. Mitkä ovat suomalaisten haasteet painonhallinnassa?


- Suomalaisten haasteet painonhallinnassa ovat elintavoissa. Meillä on haaste arjen ja aikataulujen hallinnassa. Se helposti johtaa siihen, ettei jakseta, eikä kiinnitetä huomiota elintapoihin, mikä johtaa suuriin riskeihin.


- Jos verrataan Suomea muihin maihin, niin haasteita ovat liikkumattomuus, ylipaino ja päihteet. Se ei tarkoita, että olisi humalahakuista juomista, vaan pikemminkin yritetään sitä arjen kuormaa kompensoida ottamalla pari saunaolutta tai iltaviiniä. Ne johtaa suomalaisissa kodeissa moniin terveysongelmiin, Laukka toteaa.


Olet mitä syöt

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa, valmentaa ja opastaa uuden elämäntavan oppimisessa. Kuva: Suomi24 Viihde/Nauris.fi


Entä onko suutarin lapsella kenkiä, elätkö itse oppiesi mukaan?

- Mun ei ole tarvinnut itseäni siihen opettaa, se on sisäänrakennettua. Olen elänyt sitä aikaa, kun ei ollut kännyköitä ja riiputtiin puissa. Liikkuminen on ollut aina osa elämää.


- Mun oppeihin kuuluu se, että on ok herkutella ja sallia itselleen lepopäiviä. Sitä mä kutsun armollisuudeksi. Olen sellainen henkilö, joka tykkää haasteesta ja triatlon harrastus motivoi treenaamaan. Aion olla elämäni kunnossa, kun täytän 50 vuotta, Laukka täräyttää.


Lue lisää: Pippa Laukka yllättää: "Mun mielestä laihdutus on..." Listaa suomalaisten perisynnit elintavoissa


Olet mitä syöt MTV3:lla, Subilla ja AVAlla.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 12/2019.

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»