Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pippa Laukka yllättää: "Mun mielestä laihdutus on..." Listaa suomalaisten perisynnit elintavoissa

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka on kylvänyt elämäntaparemontin siemenen myös tv-katsojiin Olet mitä syöt -ohjelmassa.

19.2.2020 klo 10:00

Olet mitä syöt

Pippa Laukka on tiukasti Olet mitä syöt -ohjelman puikoissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka on auttanut suomalaisia julkkiksia elämäntaparemontissa ja samalla pistänyt myös tv-katsojat miettimään omia elämäntapojaan. Nyt nähdyissä jaksoissa Laukka on ollut kannustava tsemppaaja, ja aihetta on pyritty käsittelemään positiivisesti.


Elämäntaparempan tekeminen ei ole kuitenkaan helppoa. Itse painonpudotus voi kyllä onnistua, mutta paino ei pysy ja pumpsahdetaan takaisin vanhoihin tapoihin.

- Mä vastustankin sitä painonpudotusta, se ei ole aito lähtökohta. Parempi lähtökohta on lähteä tavoittelemaan parempaa jaksamista ja energiatasoa. Jos se ylipaino sitten putoaa, niin se on bonus ja positiivinen sivutuote. Se on merkki siitä, että on tehty oikeita asioita, Laukka korostaa.


Onko laihdutus siis mielestäsi vanhanaikaista?

- Mun mielestä laihdutus on vanhanaikaista, mutta hyvät elämäntavat eivät. Kukapa ei haluaisi elää elämäänsä hyvänvointisena ja kuolla mahdollisimman vanhana ja hyvävointisena.


Olet mitä syöt

Olet mitä syöt tämän kauden viimeisessä jaksossa tapaamme Riku Suokkaan, jolla on sata rautaa tulessa ja jonka elämäntavat hirvittävät Pippa Laukkaa. Kuva: MTV3


Laukka suomii meitä suomalaisia ns. on-off -asenteesta.

- Suomalaisilla on se taipumus, että tehdään kaikki tai ei mitään. Tämä voi johtaa siihen, että tehdään liian isoja muutoksia ja aletaan liikaa kieltämään asioita, jolloin tulee helposti “kiellettyjä herkkuja”.


-Toinen haaste on epärealistisuus eli se, että tehdään liian isoja ja kauaskantoisia tavoitteita. Ne valinnat on tässä ja nyt, ihan joka päivä. Pitkälti on niin, että terveys on meidän omissa käsissä, harvoin voi syyttää pelkästään geenejä, Laukka pamauttaa.Olet mitä syöt on MTV-ohjelmistoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»