Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Yle: Martti Suosalo opetteli uuden ammatin - Lähtee nyt itse ajamaan rekalla kamiinoita Ukrainaan

Näyttelijä Martti Suosalo suoritti ammattitutkinnon, jotta voi kuljettaa telttateatteria ympäri Suomea. Joulukuussa on kuitenkin edessä avustuskuorman kuljetus Ukrainaan.

8.12.2023 klo 14:42

Teatteri Sirkus Suosalo

Martti Suosalo nähdään tv:ssä joulun aikaan Joulumaa-leffassa. Kuva Sami Kuokkanen © Helsinki-filmi


Näyttelijä Martti Suosalo on kertonut, että hänellä on ollut pitkäaikainen haave kiertävästä teatterista. Siitä ajatuksesta syntyi Teatteri Sirkus Suosalo.


Kiertäminen ympäri Suomea raskaan kaluston kanssa vaati kuitenkin rekkakortin.

-Oltiin vähän pakotettuja hankkimaan Teatteri Sirkus Suosalolle pari rekkakorttia. Meillä on painoluokaltaan niin isoja juttuja ja joudutaan vetämään vielä sirkusvaunua kuorma-auton perässä, Suosalo kertoi Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa.


Lyhyestä ajohistoriasta huolimatta Suosalolla on edessään vaativa reissu. Suosalo on lähdössä kuljettamaan kamiinoita ja avustuskuormaa Ukrainan sodasta kärsiville humanitäärisenä apuna.


Kamiinat toimivat lämmönlähteinä ja siinä voi valmistaa ruokaa. Ukrainassa riittää puuta, vaikkei sähköä ja kaasua välttämättä ole. Kamiina voi olla ainoa lämmönlähde kodeissa, kouluissa, lastentarhoissa sekä erilaisissa hoitolaitoksissa.


Kamiinoiden takana on yhteistyökumppaneita. Stremetin tehtaassa laserleikataan aihioita, ja näistä saatavat osat kuljetetaan Piiroisen tehtaaseen, jossa osat hitsataan yhteen. Kamiinan kyljessä lukee ukrainaksi ”Lämpöä sinulle Suomesta”. Kuva lainattu Stremetin Instagram-tililtä:Suosalo kertoo Puoli seitsemän -ohjelmassa valmistautumisestaan Ukrainan matkaan enimmäkseen ottamalla selvää asioista.

-Rekalla kulkeminen on niin eri asia kuin henkilöautolla kulkeminen, pitää saada maantieasioita selville.


Suosalon ja hänen kollegansa kuljettama rekka lähtee liikkeelle 16. joulukuuta 2023. Ja he vievät kamiinalastin Puolan ja Ukrainan rajalle. Keräyksen lahjoitusvaroja hallinnoi Omri ry.


Puoli seitsemän Yle ja Yle Areena.

Joulumaa su 24.12. klo 21 Yle TV1

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Puoli seitsemän, yle.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»