Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Kasari

Hei, me lennetään! - Nollaa aivot ja heitä ne narikkaan, kasarikomedia naurattaa aina vaan

Kasari: Komediaherkku epäonnisesta matkustajalennosta. Ei lentopelkoisille...

10.3.2019 klo 7:00

Hei, me lennetään!

Elaine Dickinson (Julie Hagerty), Barry Rumack (Leslie Nielsen) ja lentokonehenkilökuntaa kriittisessä tilanteessa. Kuva: Hero.


Mies ja alaston ase -sarjan luojien hulvaton vauhtikomedia on komediaherkku suoraan 80-luvulta. Leffa on saanut inspiraationsa - ei enempää, eikä vähempää - katastrofielokuvista.


Entinen taistelulentäjä Ted Striker (Robert Hays) traumatisoitui sodassa ja alkoi pelätä lentämistä. Päihittääkseen pelkonsa ja voittaakseen entisen tyttöystävänsä Elaine Dickinson (Julie Hagerty) itselleen, hän lähtee mukaan lennolle, jossa Elaine on työvuorossa. Lento on Los Angelesista New Yorkiin.


Hei, me lennetään!

Entinen taistelulentäjä Ted Striker (Robert Hays) kärsii lentopelosta. Kuva: Hero.


Kosintayritykset eivät ota onnistuakseen - mutta se ei ole matkanteossa pahinta. Tohtori Barry Rumack (Leslie Nielsen) tekee lennolla valitettavan hengenvaarallisen diagnoosin: kaikki koneessa kalaa syöneet ovat saaneet ruokamyrkytyksen. Pahaksi onneksi myös koneen lentäjä sairastuu. Kone saadaan kuitenkin pidettyä ilmassa puhallettavalla Otto-nukella. Otto pystyy ainoastaan ohjaamaan lentokonetta, muttei laskeutumaan.... Hätiin yritetään taivuttaa lentokammoista ex-sotilaslentäjää.


Mukana olevat matkustajat ovat vähintäänkin outoja, ja kaikki mahdollinen tahtoo mennä matkan varrella täysin poskelleen. Luvassa on kreisisekoilua, epätoivoista suostuttelua, huumaavia onnistumisia ja elvytettyä rakkautta. Ehkä tämä on juuri siksi yksi kaikkien aikojen hauskimmista elokuvista.


Hei, me lennetään! (Airplane!/USA 1980) pääosissa: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Leslie Nielsen, Peter Graves. Ohjaus: Jim Abrahams, David Zucker.


Hei, me lennetään! Herolla su 17.3. klo 17.15

Katso lisää leffan ohjelma-aikoja Telsu.fistä

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»