Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

TV-leffa Viulisti: Vahva suomalaisdraama opettajan ja oppilaan intohimosta sekä luopumisen tuskasta

Viulisti-elokuvan pääosassa näyttelevät Matleena Kuusniemi ja Olavi Uusivirta sekä Silta-tv-sarjasta tuttu tanskalainen Kim Bodnia.

6.6.2020 klo 8:00

Viulisti

Karin (Matleena Kuusniemi) on taitava viulisti, joka joutuu auto-onnettomuuteen. Copyright: Mjölk Movies, Malla Hukkanen


Paavo Westerbergin ohjaama Viulisti on realistinen ja voimakas draamaelokuva luopumisen vaikeudesta sekä äärimmäisestä intohimosta ja rakkaudesta musiikkiin.


Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) on menestynyt muusikko, joka joutuu auto-onnettomuuden takia lopettamaan soittamisen ja palaa opettajaksi. Karin ihastuu luopumistaistelunsa keskellä lähes 20 vuotta nuorempaan oppilaaseensa Anttiin (Olavi Uusivirta).


Viulisti

Sofia (Misa Lommi) ja Antti (Olavi Uusivirta). Copyright: Mjölk Movies, Malla HukkanenAntti on lahjakas nuori muusikko, joka tajuaa olevansa suhteessa itseään huomattavasti vanhemman, naimisissa olevan, vaikutusvaltaisen naisen kanssa. Noheva oppilas tajuaa myös tämän kielletyn rakkauden mahdollisesti edistävän hänen uraansa.


Huippukapellimestari Björn Darren (Kim Bodnia) tulee Suomeen ja yllättävän sairastapauksen seurauksena päättää valita Kööpenhaminassa pidettävään suureen konserttiin viulusolistin Karinin oppilaiden joukosta.


Ilmassa on jännitystä, sillä kapellimestari on aikoinaan ollut Karinin opettaja ja heillä on ollut rakkaussuhde. Opettajana toimiva Karin on valmis tekemään melkein mitä vain saadakseen Antin viulusolistiksi.


Viulisti

Karin (Matleena Kuusniemi) ja Darren (Kim Bodnia). Copyright: Mjölk Movies, Malla Hukkanen


Vuonna 2018 julkaistun leffan näyttelijäkaartissa nähdään Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Kim Bodnia, Samuli Edelmann ja Misa Lommi. Kim Bodnia on monelle tuttu huippusuositusta tanskalaisesta Silta-tv-sarjasta.Viulisti

Leffajuliste: Filmikamari


Viulisti Yle TV1 su 7.6. klo 20.50

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat