Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tällainen on Linna-sarjan Eve - Avautuu hulttio-menneisyydestä "Olen aina ollut älykäs, mutten..."

Eve on yksi Linna-sarjan vangeista. Hän suorittaa rangaistustaan Vanajan avovankilassa.

21.2.2024 klo 11:28

Linna

Eve Linna-sarjassa, kuva: Yle


23-vuotias Eve suorittaa Linna-sarjassa vankeusrangaistustaan Vanajan avovankilassa väkivaltarikoksista. Hän sai kakkua 3 vuotta ja 7 kuukautta ja ensikertalaisena istuu tuomiosta puolet.


Ohjelmassa tutustumme Eveen, joka on kiinni ns. normaalissa elämässä. Hän tekee avovankilan ulkopuolella töitä, mm. pitää kunnossa ulkoilualueiden puuvarastoja. Eve myös mm. värjää vankikollegan hiuksia, tekee ruokaa itselleen bailaten musiikin tahtiin ja saunoo yksikseen järven rannalla.


Linnassa Eve kertoo, että hänet laitettiin aluksi psykiatriselle osastolle vankisairaalaan ja hän oli kuukausia suljetulla osastolla.

-Olin ollut 8 kuukautta suljetulla osastolla ja tulin tänne (Vanajan avovankilaan). Mä järkytyin, mut päästettiin valvomatta ulos. Mulle sanottiin, että voit mennä haukkaamaan happea tuohon pihalle kaikessa rauhassa, sit kun olet valmis, tule takaisin sisälle. Ne ei katsoneet mua mistään ikkunasta.


Avovankila tuotti väkivaltarikoksista tuomitulle Evelle mietintää:

-Mä kelasin, että ei herrajumala, missä mä oon. Ei tämä voi olla mikään vankina. Aivan siis niin täyskäännös, kaikki käännettiin päälaelleen. En mä niinkuin osannut hahmottaa tätä, nainen avautuu ohjelmassa.


Linna

Eve talvella puuhommissa, kuva: Yle


Evellä on Linna-sarjassa visio omasta tulevaisuudestaan:

-Olen elänyt kuin hulttio. Tämä oli pelastus, että jouduin vankeuteen. Mulla on vielä koko elämä edessä. Mä haluan tavallisen elämän, tavallisen idyllin, jota ihmisellä on perhe-elämästä. Pari mukulaa, auto tai pari, omakotitalo, kissaa, koiraa ja työpaikka, jolla rahoittaa tämän kaiken. Sitä kohti mä haluan pyrkiä, mutta en pääse sitä kohti ennen kuin pääsen vankilasta.


Eve on autismin kirjolla. Hän kertoo oman erityispiirteensä vaikuttavan vankilassa mm. näin:

-Onhan tämä sosiaalisesti tosi kuormittavaa, kun on hirveä määrä tuntemattomia ihmisiä ympärillä. Se on mulle erityisen kuormittavaa, kun mulla on sosiaalisia haittapuolia autismin kirjon takia. Mä olen niin autisti kuin voi.


23-vuotias kertoo autismistaan ja terapiasta:

-Pahin vaihe oli ennen kuin mä sain diagnoosin. Sen jälkeen itsenäinen kognitiivinen terapia. Itse tunnistat oireen, josta et pidä itsessäsi ja opettelet siitä tietoisesti pois. Mulla on riittänyt aivot siihen, olen aina ollut älykäs, mutten sosiaalisesti älykäs. Enkä ole vieläkään, aina on vara parantaa.


Lue myös: Mitä kuuluu? Lilja, 34, istuu elinkautista henkirikoksesta - Iso muutos edessä "So long suckers!"


Lue myös: Linna: Krista, 41, on vetänyt huumeita 25 vuotta - Rehellinen tilitys vankilassa: "Mulla..."


Linna to Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena

Katso tv-ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»