Reseptit
Munkit
Miksei vappu voi olla joka päivä? Munkit on parhaita itsetehtyinä - ja hyvässä seurassa nautittuina!

2 h25 kpl
Ainekset
- 5 dlmaitoa
- 50 ghiivaa
- 2 dlsokeria
- 2 tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 1muna
- 15 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita tai margariinia
- Paistamiseen:
- rypsiöljyä
- Pinnalle:
- sokeria
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää joukkoon vehnäjauhot vähitellen. Vatkaa aluksi, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin.
- Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Jos haluat munkkien sijaan munkkirinkeleitä, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.
- Kuumenna öljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta, kun rasva on noin 180-asteista se on sopivaa munkkien paistoon.
- Huom: Ole varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo, ettei rasva kuumene liikaa. Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan.
- Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen. Käännä paiston puolivälissä.
- Nosta kypsät munkit esim. reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.
Katso myös





